Имплантология

Имплантологията е специализирана област на денталната медицина, която има за цел да възстанови липсата на един или повече зъби чрез поставяне на импланти.

Имплантите са направени от титан или други биосъвместими материали(цирконий), който не се отхвърлят от човешкото тяло.

Имплантите поддържат обема на естествената кост, стабилизират костните нива в челюстта и свеждат до минимум допълнителната загуба на костна тъкан.

Имплантите се поставят от специалисти с нужната квалификация, които могат да извършват целия обем от специализирани хирургични дейности.

Какво включват процедурите по лечение с импланти:

  • Консултация със специалист, който да установи дали имплантът е подходящото решение за вас. Това обикновено е свързано с допълнителни изследвания-вземане на отпечатък за модели на челюстите, рентгенови изследвания, компютърна томография…
  • Вашият дентален лекар ще ви насочи към специалист, който ще определи типа на имплантите, които са най-подходящи за вашите нужди.

Клиника Дукови има 15 годишен опит в поставянето на импланти.

При нас се използват 4 вида имплантологични системи на водещи световни фирми като Straumann, Camlog, Osstem, FMD.

За планирането на имплантологичното лечение, клиниката разполага с единствения в региона скенер за 3D реконструкции, с чиято помощ се извършва прецизно планиране на мястото и посоката на поставяне на имплантите.

Д-р Дуков и другите специалисти на клиниката са преминали специализация в Германия,Франция,Италия,Турция и Тайван.

Д-р Дуков е лицензиран в фирма FMD за провеждане на курсове и подготовка на бъдещи имплантолози.

“Клиника Дукови” е една от малкото в България, която използва импланти Camlog, които фирмата предоставя само на определени специалисти.

При първото посещение в клиниката на пациента се изготвя лечебен и финансов план, които да удовлетворяват както нуждите така и финансовите възможности на конкретният пациент.

Лечението чрез импланти не е панацея, но тo помага за подобряване на начина на живот и възвръща самочувствието.

Запишете час за консултация още сега
Контакти