Лечение с лазер

Лазер LiteTouch

Лазерът LiteTouch е високоенергиен, бързо режещ, без фибероптика Er:YAG дентален лазер за приложение в твърди и меки тъкани.
Подвижността на ръкохватката LiteTouch гарантира удобна и лесна работа при всички ежедневни дейности на денталната практика:

Кариесология
Изключително добра видимост: безконтактен метод на работа
Минимално инвазивна техника: прецизна и без ненужно премахване на здрава тъкан.

Пародонтология
Ефективно и безболезнено почистване на джобовете: 100 % бактерициден ефект.

Ендодонтия
Уникална система за стерилизация на каналите, включително и на латералните.

Детска дентална медицина
Предпочитаният метод за лечение на деца: без фактора “страх“, намалено време за терапия,по-малко шум, без вибрации.

Имплантология и хирургия
Ергономичен и удобен метод за трансмукозална имплантация.
Златен стандарт при перимплантити и инфекции.Най-щадящото средство за обработка на инфектирани импланти: елеминира патогените бактерии.

Естетична дентална медицина
Реконтуриране на гингивата, дизайн на усмивката, депигментации на гингивата.
Лазерно ецване за перфектна адхезия при поставяне на фасети

Диоден Лазер

Диодните лазери намират широко приложение в хирургичната стоматология за манипулиране върху меките тъкани. Той намира приложение за вестибулопластика, отстраняване на доброкачествени тумори, отдръпване на венеца при вземане на отпечатък, за удължаване на клиничната коронка и за лечение на пародонтални джобове.

Посредством лазерната обработка на джоба се постига редуциране на намиращите се там микроорганизми. Диодният лазер има не само бактерицидно действие, но и стимулира регенерацията на загубената кост, вследствие на пародонталното заболяване.

Диодните лазери притежават редица предимства пред традиционните хирургични методи при обработката на меките тъкани:

  • имат антибактериален ефект. Бактериалната флора се унищожава около 98%. По този начин се редуцира възможността за инфектиране и развитие на усложнения
  • в повечето случаи лазерната обработка не се нуждае от местна анестезия. Това има предимство при работата с деца и при пациенти страхуващи се от стоматологични манипулации
  • при работа върху меките тъкани с диоден лазер, вследствие на лазерното излъчване, настъпва хемостаза. Операциите се провеждат практически на безкръвно поле, по този начин се постига психически комфорт за пациента и се улеснява работата на стоматолога

Запишете час за консултация още сега
Контакти