Ново поколение техника за диагностициране на правилното натоварване на зъбите от днес работи в клиника „Дукови“, видя Акцент.БГ. Уредът T Skan  устнановява натоварването на зъбите при дъвкане, което е от особена важност за правилното хранене и предотвратяването на различни травми на зъбите и на ставите. Това разказа столичният имплантолог д-р Пламен Бързашки и демострира работата на ценната придобивка на клиника „Дукови“ за модерното и качествено зъболечение.

Уредът показва едновременно реалните сили с техните стойности на точките на контакт на всеки зъб и срещуположния му, както и първият контакт от всички зъби / той трябва да е при задните/.

Освен това става ясно и колко е реалното време в мм/сек на плътен контакт /при неправилно контактуване мускулите се претоварват и се уголемяват нежелателно/.

С T Skan се постига правилен начин на лечение,

какъвто познатото и използвано досега индиго не позволява на 100 процента.

С използването на уреда се постига най-вече правилно сдъвкване и смилане на храната.

Чрез използването му се предотвратява:

– счупване на естествени зъби,

– счупване на керамични мостове, корони,

– на болки в ставата,

– лечение на нощно стискане / бруксизъм/,

– правилно натоварване на зъбните импланти.

При идеалния случай всеки човек трябва да има 3 точки на контакт на всеки зъб със срещуположния, обяснява още д-р Бързашки. До преди 10-на години от древни времена установяването на тези контакти е ставало с различни индига. С течение на годините на пациента обаче не се вижда мястото с най-силен контакт- нещо, което вече се постига с T Skan. При липса на отстраняване това от своя страна води до оголване на зъбите /увреждане на ставата/, счупване на зъб или увреждане на ставата.