Световноизвестната южнокорейска компания OSSTEM връчи снощи на специална церемония в Троянския Балкан ключовете на нов автомобил на управителя на клиника „Дукови” д-р Мария Сапункьова. Всъщност д-р Валентин Дуков е първият в страната имплантолог, който печели такова доверие сред още 10 негови колеги в национален мащаб. Подкрепата е и да се стимулира дейността му в Централна и Североизточна България.
Клиника „Дукови” работи с имплантантни материали на водещата в света южнокорейска компания от началото на тази година. Изборът не е случаен от страна на представителите на компанията. През 2007-а г. водещият русенски имплантолог е поканен и участва в специализация в Мюнхен, където обменя опит с водещи световни специалисти. Д-р Дуков през 2008-а година бе на обучение в Рим по покана на италианската FMD, като оттогава поставя и техни имплантанти. От началото на 2010 година на пациентите се предлагат и материали на първата в Европа и втората в света швейцарска компания STRAUMANN.
За последната една година в България навлизат най-съвременните технологии в света на лечение на обеззъбени участъци, коментира д-р Дуков. Същевременно с това се увеличава интересът на пациентите към по-трайно решение на проблемите им с болни или вече извадени зъби.